||  MG TOURRITTEN  ||


Tourritten door ons in de MGTF 135 Brooklands gereden

Ieder jaar worden door de MG Car Club Holland diverse tourritten georganiseerd, en jaarlijks wordt door MG Rover Nederland de MGF & TF tour georganiseerd.

Van ritten die georganiseerd werden door de MG Car Club Holland hebben we in 2004 twee tochten meegereden. De eerste tocht met ongeveer 50 MG's vanuit Glanerbrug (regio Oost) was op 2e Paasdag. Deze "watermolentocht" ging voor een gedeelte door Duitsland.

Deelnemersveld 'watermolentocht 2004' (Regio Oost)
De watermolentocht 2004 in Glanerbrug met slechts ťťn MGTF (de onze).
Voor de start even al dat moois bekijken.

Later in het seizoen nog een avondrit op een vrijdag die van start ging in Rogat, nabij Meppel/De Wijk (regio IJssel-Vecht). Voor ons bijna een thuiswedstrijd. Alhoewel het tourritten zijn staat toch ook wel het bewonderen van elkaars auto's centraal tussen het moment van inschrijven en van start gaan.

Dit jaar werden wij voor het eerst uitgenodigd om deel te nemen aan de MGF & TF tour naar NormandiŽ in Frankrijk. De tocht voer langs vele mooie wegen, dorpen en landschappen welke de streek NormandiŽ zo kenmerkend maken.
De herinneringen aan de invasie van de geallieerden in NormandiŽ, dit jaar 60 jaar geleden,  stonden centraal tijdens ťťn van de dagritten in deze tocht.

De MGF & TF tour 2004 was geen snelheidsrally maar een recreatieve tourrally van 654 kilometer (startplaats Etretat, links boven Le Havre), met de nadruk op het genieten van de natuur die NormandiŽ ons te bieden heeft.

Via deze pagina op de site willen wij lezers de kans geven om achteraf het wel en wee nog eens mee te beleven van wat wij tijdens de diverse tochten hebben meegemaakt. Het een en ander zullen we uiteraard illustreren met foto's (als we de digitale camera tenminste niet vergeten).

We hopen dat er in de toekomst nog de nodige verslagen bij zullen komen.


Ad en Vrouwk